. Måndag 29 Augusti .

Nu har jag varit jättedålig på att uppdatera här på bloggen, jag antar att jag bara blir latare för var dag som går numera. Börjar väl bli en aning bortskämd med. Min make sköter det mesta hemma plus sitt eget företag. Det vill säga han har inte så många lugna stunder. Jag däremot jobbar och kommer hem och lägger mig och sover. Känner att min energi bara försvinner numera, ryggen tar hur mycket energi som helst. Jag har hört att man vid detta laget borde ha energin tillbaka men jag antar att varje graviditet är olika. Kan kanske bero på andra saker med men det lär jag nog märka i så fall.

I fredags fick vi en gratisbox från Babyproffsen med bl.a. blöjhink och lite andra smågrejer. Var rätt häftigt bara att hålla i ett paket blöjor. Jag bara skrattade och kunde inte fatta att jag någonsin skulle ha såna där hemma i mitt hem! Såna småsaker kan få en att le, helt galet ju.

Syster flyttade till Göteborg i torsdags. Känns lite underligt, men jag förstår henne. Göteborg är underbart! Jag och Ragge har pratat lite smått om att åka upp och hälsa på henne i höst, kanske till och med hyra ett mysigt hotellrum en helg och passa på att rå om varandra? Två flugor i en smäll så att säga!

Nu har min mamma rest till Montenegro och ska vara där i 3 veckor. Himla tråkigt tycker jag då ultraljudet är nästa månad och jag hade gärna suttit brevid mamma och tittat på bilden, men nu gör vi som så att jag mejlar den till henne istället och jag tror att det kan vara fint för henne att få ett sånt mejl när man åker iväg så utan familjen. Jag är riktigt avis på henne men samtidigt känner jag för min stackars styvfar som numera är hemma ensam då syrran flyttat till Göteborg. Men alla behöver vara ensamma någon gång och jag kan tänka mig känslan de kommer ha när de träffas igen, lycka, lycka, lycka...

Vi är nu i vecka 18 (17+2) i graviditeten, snart har halva gått och jag längtar bara efter mitt lilla barn mer och mer för varje dag som går!!

Vikten har fördubblats på bara två veckor och nu väger ditt barn c:a 100 gram. Längden från topp till tå är mellan 14-16 cm vilket motsvarar din hand om du spretar med fingarana.

Stora förändringar är på gång! Fostret börjar nu bilda livsviktigt underhudsfett, något som fortgår fram till förlossningen. Underhudsfett är viktigt för att kunna reglera kroppstemperaturen och för ämnesomsättningen. Vid den här tiden består din bebis vikt av ungefär 85 gram vatten och ett halvt gram fett. Efter 40 veckor är motsvarande siffra c:a 2.4 kg fett av den totala födslovikten på 3.7 kg.

Armar och ben är nu nästan fullt rörliga. Ögon och öron har nära nog fått rätt placering och bebisen liknar alltmer en människa.



. Tisdag 16 Augusti .

I lördags gick jag in i vecka 16, så 15+3 idag! Kan inte längre ha mina byxor, knappt ens leggings. Letar förtvivlat efter mammakläder men det är ju så sjukt dyrt och när jag väl hittar vettiga priser så är de inte snygga eller så är de slut. Får väl köpa gravidleggings och bara köra på det och joggingbyxor men hur bekvämt är det? Måste ju kunna vara varm i vinter med ju. Har beställt min vinterjacka på bonprix för 9 dagar sen men inte sett skymten av den ännu. Hoppas att det kommer alls.

Fortfarande inte kännt bebisens rörelser mera men känner den tydligt vart den ligger. Rätt så högt upp i magen nu och börjar fundera på om det faktiskt är flera där inne?? Jag börjar känna mig lite smått stressad över ekonomin hu den kommer att se ut när jag är mammaledig och hur jag ska bära mig åt med alla inköp, vill gärna ha det gjort så fort som möjligt nu. Vi har köpt en massa grejer, förvarar det i källarförrådet tills det ska användas.

Var i stan med min man och hans mamma igår, vi åt turkisk buffé och shoppade (blev såklart tekninkprylar och bebiskläder) Hur mycket fint på H&M och KappAhl som helst! När lönen kommer vet jag vad jag ska göra. Behöver ändå åka in till stan och hämta ut ett paket på babyproffsen.

Om 20 dagar ska vi på ultraljudet, längtar jättemycket och det ska bli så spännande, fast lite orolig är man ju att något inte står rätt till men det är ju inget konstigt. 171 dagar kvar till BF om bebisen kommer som beräknat (än så länge)

Bebis vecka 16

. Torsdag 11 Augusti .

Idag är enda dagen jag är ledig och hemma. Den har jag använt till att åka med min man, min mamma och hennes man till Älmhult IKEA för att köpa nya dricksglas och lakan, vi hade tänkt att shoppa loss lite men som de tråkmånsar som vi är så det enda vi köpte var en ny saftkanna, haha! Det går inte att köpa saker man inte behöver, jag är inte sån. Jag kommer hem mest tomhänt när jag varit på ställen som finns för att man ska göra sig av med alla pengar. Men är glad att jag har det sinnet för vet att alla inte har det.

Idag kommer min pappa och hans sambo hem från Turkiet, Alanya där de har varit denna veckan. Han fyller år på måndag så får se om man kommer ner till Smedstorp för att gratta honom lite.

Nu börjar sommaren att försvinna, hösten och kylan är på väg tillbaka. MEN då börjar jag redan se fram emot julen och dessutom kommer vi att bli föräldrar i vinter så mig gör det absolut inget! Längtar så det är helt galet!

. Söndag 7 Augusti .

Igår var jag och min Roger i Helsingör över dagen, Duffy var hos mina svärföräldrar. Det var så himla fint väder och vi hade det hur mysigt som helst. Hann kolla i många affärer, äta god mat och fick ÄNTLIGEN i mig min första mjukglass detta året! Ragge drack massor med öl, som sig bör, medans jag njöt av läsk och juice.

Köpte mig även en fin, lång, långärmad t-tröja som jag ska senare när magen blivit större, behöver börja tänka på det nu, men jag tror inte att det blir så mycket mammatröjor, däremot några par mamma byxor behöver jag definitivt då min mage är stor i vanliga fall med så kommer jag antagligen bli rejält tjock om några månader. Magen har dessutom börjat växa som bara den redan och jag ände de första sparkarna och rörelserna i veckan (tisdags). Kännt både kickar mot blåsan och "fladdringar" när jag legat ner, särskillt när jag ligger på rygg. Jag känner nu tydligt vart bebisen ligger och Ragge har också kännt den nu, inga rörelser men han kände vart den låg någonstans. Underbart att man börjat förstå nu att hon/han verkligen är där inne och att den växer är ju en bekräftelse att det lilla livet lever. Jag längtar tills jag har mitt lilla knippe i famnen. Och nog för att kärleken mellan mig och Ragge var stark innan, men denna samhörigheten och det som man får när man väntar barn är helt obeskrivligt stark och det finns inget i hela världen jag hellre vill än detta. Att jag och Ragge  ska ha ett barn ihop känns så overkligt! Nästan som en saga eller en film, jag kan inte fatta att jag kan ha det så bra.



Din bebis är denna vecka ungefär 11 cm lång och väger omkring 68-94 gram. Såhär dags i graviditeten kan du enkelt se att du är gravid, och om du har kläder som följer kroppen så kan antagligen andra också se att du är gravid. Du kan sannolikt känna din livmoder någon decimeter under naveln.

Om din graviditet inte ännu är daterad så kan din läkare enkelt bestämma fostrets ålder genom att mäta huvudet vid en ultraljudsundersökning.


Den fantastiska utvecklingen fortsätter i en rasande fart och bebisen ser mer och mer ut som en färdig människa för varje dag. Då fostrets hud är så tunn kan du se blodkärlen genom den. Bebisen täcks nu av lanugohår, som dock kommer att försvinna innan förlossningen. Håret på huvudet och ögonbrynen fortsätter att växa. Vissa bebisar föds nästan helt utan hår, medan andra redan har en liten kalufs!

Om du gör en ultraljudsundersökning vid den här tiden så kanske du får se din bebis suga på tummen. Skelettet fortsätter att hårdna genom att binda till sig kalcium. Det är enkelt att förstå varför kalcium är så viktigt i kosten under graviditeten!

Bebisen har en betydande rörlighet och kan böja armarna vid armbågarna och forma handen till en knytnäve.


RSS 2.0