. Fredag 19 December .

Efter Malmö

Igår var en ren helvetes dag (ursäkta mitt ovårdade språk, jag är inte Jesus). Jag jobbade 7-14.30 med magont och mådde rent kass.. Fick dessutom apelsinsaft i ögat av en klyftig figur *moaha* som nu kan vänta sej en Tea som ska ge igen med tusen likadana mynt *evil laughter*. Jag och en arbetskamrat gjorde julgodis till våra pensionärer och jag måste byta titel från vårdbiträde till naturbegåvning. På kvällen hade jag dödens ont i magen och mådde jätteilla, jag var rädd att jag skulle åka på maginfluensa vilket jag varken har tid med eller är särskilt sugen på för övrigt. Jag lade mej i sängen och sov när jag kom hem. Inte för att jag var trött, jag var pigg som en lärka. Men när jag sover känner jag inte smärta. Just därför sov jag, jag hoppades på att magontet och illamåendet skulle vara över tills jag vaknade. Nee de va de inte... Men sen när jag vaknade i morse var det borta, skönt? Nej, för när jag skulle på bemannigs-kursen så mådde jag precis likadant som jag gjorde kvällen innan fast värre, jag blev så yr och illamående att jag inte kunde gå. Jag får avvakta några dagar, dessutom att jag inte är ledig förrän lördag nästa vecka så hoppas jag att jag håller mej frisk.


Som sagt... Jag vart på kurs idag. 9-12 där vi fick lära oss hur man själv kan skriva upp vilka dagar man vill jobba och inte jobba. Det är jättebra tycker jag, då behöver man inte sitta på skolan och svara bemanningen i telefonen och inte kunna svara varken ja eller nej och nä man väl svarar ja så kommer man inte ihåg vilka turer man fick. Så för mej är detta systemet guld värt. Man har allt på datorn, bara att logga in och man kan ge info till bemanningen om hur man ligger till i jobbfronten och hur mycket man är villig att jobba.


När jag vart på väg hem från kursen så ringde dom från bemanningen och ville att jag skulle komma och jobba 15-21. Trött och illamående som jag var svarade som vanligt ja då hon lät väldigt stressad och förklarade kaoset. MEN! Sen kom jag hem och skulle skriva det i almanackan och upptäckte att om jag jobbar idag så har ag på fredag nästa vecka jobbat 9 dagar på rad. Jag ringde direkt till bemanningen för att tala om att jag inte vill jobba kvällen eftersom att jag inte mår tillräckligt bra för att jobba så många dagar på rad, jag hinner inte ta igen mej. Det tog mej 2 timmar att få fatt i bemanningen och det var 1 timme innan jag skulle börja, dom blev förståss irriterade och sura eftersom jag ångrade mej och hörde av mej så sent. Men då krävs det väl att man svarar i telefonen va? 14.40 ringer chefen och ber på sina bara knän att jag ska komma... Japp! Respekt? NAH!! Men för min arbetskamrats skull som kom jag lik förbaskat för att hon skulle slippa stå där själv och ha en massa annat folk från andra avdelningar rännandes fram och tillbaka. Hon blev i alla fall glad, kvällen var dessutom väldigt lugn. Jag känner mej nöjd för dessa extra timmarna fast att jag känner mej ännu sämre än innan. Men det kommer jag att vara glad över när jag får min lön dock.


Nu är jag hemma, har inga pengar på luren, Ragge är inte hemma och jag vet inte vart han är och mycket kläder som jag tvättade i eftermiddags är försvunnen.


Ha de!


. Onsdag 17 December .


Idag skulle jag träffa Ela klockan 09.30, jag skulle gå ut med hunden klockan 07.00.

Men!! Kan ni gissa vad?? Jo Tea försov sej och vaknade utav ett sms jag fick av Ela att hon redan stod och väntade på mej, Curry gick med alla benen ihopknutna med varandra och var både kissnödig och hungrig. Stackarn!

Det var trevligt att umgås med Ela för en gångs skull =)

Vi pratade om allt mellan himmel och jord och det blev även härliga skratt och några cigaretter där emellan. Tack så mycket snäckan ^^


My kom upp hit klockan 17.00 med ett någorlunda glatt humör som Ragge snabbt tog död på då hans använde en sms-signal som My nämligen har patent på (Kom igen My! Du kan jue tjäna pengar på detta). Men Tea gjorde så gott hon kunde. När My äntligen var på ett näst intill strålande humör så skulle vi spela Buzz med Ragge och André. Haha! Gullig du är gumman ^^


Jag och My satt och rökte på balkongen ihop med Curry och satt och hojtade "skall" till henne så att hon tog i ifrån fötterna (flåt, menar tassarna) och lade till det värsta skallet någonsin! Då hörde vi 2 grannpojkar nere på marken som även dom försökte få Curry att göra sin röst hörd men med ett misslyckat försök då Curry inte bryr sej om personer som mäter under 75 cm över havet. Jag och My började däremot att småjäklas lite tills vi tröttnade och gick in. Efter ett tag satt vi i köket och hörde hur det lät i våran ytterdörr och jag reste mej upp för att undersöka saken. Ungarna hade öppnat dörren på vi gavel och där låg Curry i hallen och skrämde iväg "stackarna". Efter 5 minuter hörde jag hur det lät i dörren igen och där fick jag syn på ett papper. Det var en söt teckning med stora hjärtan på där det sto "I Love You" på!

Haha hur gulligt som helst, men jag lät mej inte smickras. Jag och My tog istället på oss ett par fula masker och stod beredda i dörren... När jag hörde att ungarna var på väg mot vår dörr så öppnade jag dörren, sprang ut med ett mycket läskigt vrål och kutryggat gick jag med. Killarna såg minst sagt skärade ut och den minsta kan inte varit äldre än 6 år och han såg helt vättskrämd ut! Men dom lät oss vara ifred sen i alla fall ;)

My däremot fick ont i magen och kände skuldkänslor.. Tänk om dom faktiskt var kära i oss och helt enkelt försökte fånga till sej våran uppmärksamhet!? Det gör situationen bara ännu roligare i mina ögon!! HAHA fy fan vad gäst ;P


Ha de gött!


. Tisdag 16 December .

Lilla söta <3  (Mammas och Christers hund)

Idag vaknade jag av att min kära sambo var helt förvirrad över att det hade skakat i sängen. Jag tänkte bara att det måste vara ännu ett påhitt, en dröm eller att han fått nått anfall igen. Han brukar jue inte vara så smart ;) <3

Men det visade sig då att han inte var helt ute och cyklade med tanke på att jag en kvart efter fick ett sms av min pappa där han mer eller mindre undrade om jag fortfarande levde. Jordskalvet var jue i Malmö-trakterna och min pappa bor i Smedstorp utanför Tomelilla där det tydligen hade varit en ganska rejäl omskakning. Dock märkte jag själv inget utan sov helt ostört. Min mammas man sa att jordskalv i Sverige är inte vanligt alls, att det inträffar typ vart 20e år som min sambo tydligt talade emot med att det inte varit jordskalv på 48 år vilket gjorde min tanke ännu värre. Om det nu är jordbävning så sällan och låt oss säga att det är 48 år till nästa jordskalv, då är jag 69-70 år gammal. Och nu när det inträffade då SOV jag?? Kunde inte dom där proffsen som kan räkna ut allt annat om när jorden ska gå under, när det r solförmörkelse och så vidare kunnat räkna ut detta innan så att jag kunde sitta uppe och vara med om skiten!? Jag blir faktiskt lite irriterad. Christer tyckte att det inte var något att hänga upp sej för mycket på eftersom att det inte finns någon anledning till att människor skulle forska för att ta reda på detta. Men herre gud det finns jue människor till allt! Ju mer onödigt arbete man har desto mer pengar tjänar man... LOL!


Julfika på jobbet var rätt så mysigt, vi fick en smörgås och en kopp kaffe och Lyktan stod för underhållningen vilket var helt solklart för mej, dom höll inte på mer än 5 minuter men det var roligt ändå. Kul att se alla sina arbetskamrater från de andra avdelningarna som man inte sett på snart 2 månader. Vi fick minsann julklappar med!! 4 porr-kaffekoppar (koppar utan öron klädda i svart läder, hur man nu ska diska dom det vet jag ej) med skedar och såklart lite godis för att inte gå ner för mycket i vikt haha.


Jag har postat alla julkorten idag och så har jag varit och hämtat mammas och Christers hund Curry. Vi sa ha henne till på torsdag, som jag har längtat ^^.


Snart kommer Ragge hem och My kommer hit efter jobbet och dricker kaffe med mej. Egentligen skulle jag göra färdigt ett arbete idag som skulle varit inne igår, men hon kollar aldrig det innan fredag så jag har inte så bråttom. Det är bara 5 frågor så det ska man väl hinna om man som jag hänger med på lektionerna och är intresserad av det man ska skriva om. Vi har dock 2 större arbeten till som vi ska göra under jullovet, men de ska vara inlämnade 7 januari så det är inte särskilt panikartat det heller för mej.


GOD JUL!!


. Lördag 13 December .

På besök i Tibro (Skövde)

Idag skulle jag jobba 14.00 - 21.30 så jag passade på att gå hem till min mamma på kvällen igår efter att ha jobbat kväll och sluka några groggar och fälla en tår till Kevins vinst i Idol 2008. Dock var groggarna mer viljestarka än vad min lilla hjärna klarade av och det slutade med att Ragge gick skamsen genom byn sida vid sida med något som såg ut som en fet struts med en höftbensfraktur med benen i kors och pratade högljutt om både det ena och det andra. När Tea äntligen somnat klockan 02.30 (och Ragge äntligen kunde pusta ut) Så trodde hon att hon skulle få sova tills klockan blev 12 på dagen och sedan stressa sig igenom den lilla lediga tid hon hade på eftermiddagen... HA!! Så lätt ska det icke vara. Istället ringer dom från jobbet 07.15, helt panikslagna och behövde en hjälte. Jag svarade förståss tvärt nej eftersom jag behövde tvätta på förmiddagen (mellan sovpassen då naturligtvis). Men efter att ha hört min stackars arbetskollegas historia om hur hon försökt få tag på folk och att dom bara är 2 personal på 11 pensionärer så kände jag hur samvetet det kröp upp fån magen, genom strupen, genom stämbanden och ut ur min lilla foderlucka som så prydligt sitter placerad mitt i ansiktet "Jag kommer snarast. SNARAST!". Vi använde hela våran förmiddag till att hitta någon som kunde jobba åt mej ikväll och tack och lov så löste sej det hela utan problem. Det var faktiskt ganska skönt att jobba dag (07.00 - 14.30) och vara ledig på kvällen.

Efter jobbet så åkte jag hem till min mamma och hennes man för att hämta lite julpynt och så vidare som vi fått ärva. Jag somnade i deras säng och sov ganska länge. Klockan 18.30 väckte Christer mej genom att kasta en massa kuddar på mej (och då menar jag många OCH flera gånger) och berättade att de bjöd på middag eftersom att det är deras 7e bröllopsdag idag. Jag tackade ja och njöt gott av den lilla portionen med flintastek och Christers storslagna och helt underbara potatisgratäng utan att ta en endaste liten bit mer än det jag tagit från början. Jag har en tendens att ta 2 portioner men den lilla ängel-Tean på min högra axel satt och pekade på salladen som mamma så snyggt hade lagt upp på en fin tallrik. Jag åt mer av den i stället för den va fanimej god! Sen åt vi glass med riven choklad över... JAVAFAN!! Man har jue bara bröllopsdag en gång om året eller??


Ragge är på Björket och mamma har precis kört hem mej. Så nu sitter jag här i min ensamhet och funderar på att öppna läxböckerna och börja på läxorna som vi har 3½ vecka på oss att göra. Kan jue vara skönt att får det färdigt så man slipper tänka på det själv. Ska bli så skönt att bli färdig med skolan om ett år. Det är helt obeskrivligt.


Ha det så bra allesammans!!


. Fredag 12 December .

Fick en lite pyzz an My

Fredag, en helg framför sig av endast arbete, kortspel och snö.
(Detta inlägg kan innehålla en GNUTTA överdrift)
För det började igår, jag jobbade på. Knegade så att fingrarna blödde.
Jag bestämde mej för att gå ut och ta en cigg och av någon anledning så kändes det väldigt ljust ute fast klockan var sent på kvällen. Jag vet inte varför jag gjorde det men jag fick en konstig känsla i magen som dock inte bestod av gaser utan detta var något mer... Magiskt. Just det...
Jag närmade mej i alla fall balkongräcket, vågar inte riktigt titta ner då jag är väldigt höjdrädd och befann mej alltså på 3e våningen på min arbetsplats. Men tillslut fattade jag mod till mej och DÅ!!!
Det hade bara snöat lite =) Men fint va de
Jag ringde min mamma och frågade om hon kunde hämta mej men det vart jue bara typ 1 mm snö på marken ;P

Jaha och då ska man jobba idag igen. 13.30 - 21.30.
Vi fick våra nya scheman i Onsdags och jag kan jue säga att 60 % Är jue inte vad jag är van...
Jag har 13 dagar under hela Januari var av en hel vecka då är ag ledig...
Jag kommer att dö av tristess här hemma. Man får hoppas på extra dagar =)


I onsdags var sista dagen i skolan och vi har gjort färdigt 4 kurser nu.

- Vård och omsorg

- Psykologi A

- Människan socialt och kulturellt

- Social omsorg

1 arbete ska in på Människan socialt och kulturellt på måndag och 2 arbeten ska in till den 7 januari, så lite har vi jue fått att göra över lovet ändå. Jag blev i alla fall godkänd i alla 4 hittills och ska bara komplettera lite till Psykologin . Men jag är minsann nöjd! Min lärare mar dessutom imponerad av mitt presterande med tanke på att jag har barn och allt? Har jag!? Var är dom då??? *asg*

Vi fick i alla fall julbord på skolan i onsdags och det är jue det viktigaste. Moaha


Festen hos My i helgen blev förresten lyckad. Ja.. I alla fall till en början.

Men jag hade kul hela kvällen och dessutom ringde jue Fredde och snackade med mej en halvtimme eller nått.

Han är väldans snäll den lille pojken. Snart kommer han kanske ner från Stockholm och hälsar på oss, det är över 1 år sedan vi sågs nu.

Nej nu ska Tea minsann ut och ta en "nypa frisk luft" :) Det låter jue riktigt bra jue!

Ha det så bra era Pläpisar!


. Torsdag 4 December .



Då var Tea tillbaka i spelet igen.
Min tid har gått till mindre intressanta saker än min blogg, helgon, bilddagbok o.s.v..

Vad som har hänt det senaste? Jo det ska jag tala om för dig..
(Ta dig tid att läsa)

Den 24e November flyttade jag och Ragge till en större lägenhet här i Broby, en 2a på 67 kvadrat
och balkong (änglakören tar högre toner).
Till och med kök, kan ni tänka er.. Det finns ingen bättre uppfinning än just köket ;)

Den 1a November hade vi en riktig rackarbajsarmaskerad för att fira inflyttning och halloween. Gästerna bestod av (med följande utstyrsel) vart Jag (Alice Cooper), Ragge (Jokern i batman), My (Grön), Jojje (Nån skallig kostymnisse), Sebbe & Ayhan (Hippie-negrer), Johan (Skelett), Alex (Western-gruvarbetare), Marcus (Hade en rolig mask på sej), Frida & Cim (Lik-par), Cacca (Nån i Twilight), Towa (Katt), Patrik (?), Jessica (Allmänt söt), Mikaela (Djävul), Kenny (Norrlänning), Mikaela (Sej själv)... Haha de va rackarbajsans roligt, vi skulle åka in till biljard på kvällen men jag och Ragge kom dock inte så långt. Towa & Patrik var inte med på förfesten men dom hoppade på bussen på väg in till stan. Jag var knögafull, Jojje puttade mej dessutom i bussen, jag kom inte upp När jag och Jessica skulle på toa senare så såg hon att det blödde på mitt knä, ajaj... Inte läkt ännu... Men full va ja :P Det var jue bra!!

Vi har börjat 2 nya kurser i skolan. Social omsorg och Människan socialt och kulturellt och avslutat psykologin och Vård och omsorg. Får snart veta resultatet och jag hoppas att jag får minst godkänt så jag kan ta undersköterskeexamen nästa jul. Jag har iaf de bästa klasskompisarna ^^ <3

My och jag har dessutom tillbringat alla dagarna tillsammans (nästintill) Hela november och det har varit... SKITROLIGT!! Har i och för sig jobbat en hel del med. My, Towa, jag & Ragge småsöp lite i lördags (29/11) och kollade på Wall-E för 4e gången för min del. Supandet var utan resultat men dock inte för Towas del som lät kakluckan öppnas och stängas cirka 20 000 gåner per sekund, jag kämpade livet ur mej för att nå samma resultat, men jag ska ändå ikapp henne på lördag om jag så ska personligen spy i hennes knä medans jag sjunger Bostons "More than a feeling" på Towtriks singstar.
Den överblivna Mümelmannen efter i lördags och några cidrar ska väl ändå lyckas få drag i det vrak jag varit de senaste veckorna.

Jag har fått en anställning på Lindgården nu.. Ett 4 månadersschema på Furebo. Jag hade tydligen kommit upp i LASdagar och var högst upp på vikarielistan och det är ju inte helt fel. Tycker mycket om min arbetsgrupp där.
Jag har för övrigt beställt en jävlans massa nya arbetskläder så att man får känna sej lite snygg på jobbet med :P
Man blir så jäkla trött på de gamla välanvända tunikorna man jobbat med nu. Den äldsta tunikan jag har köpte jag innan jag började på det första vikariatet våren 2006 och den är det inget fel på, men palla :P
Och palla berätta om det här *rofl*.

Mamma och Christer bor nu själva och min syster har flyttat till våran pappa i Tomelilla efter att ha bott hos mej och Ragge de senaste 4 veckorna.

HA DET GÖTT OCH SLIT INTE UT ER!!
Puss och Kram, Julagran!!

RSS 2.0