. Lördag 12 Mars .

Idag är det alltså dags för Melodifestivalen, finalen på globen! Självklart är jag rätt så säker på vem jag kommer att rösta på. Min personliga favorit är The Moniker - Oh my god, den låten är så himla glädjefylld och mkan kan inte bli annat än glad när man lyssnar på den. Men melodifestivalen är mer invecklad än så. Jag kan inte bara se till mig själv utan måste hela tiden se till hur hela framträdandet och aretisten är och ser ut innan jag bestämmer mig. Därför har jag lite genomgång med mig själv nu innan alla andra förberedningar inför kvällen. Jag gör helt enkelt upp en lista med de 10 finalisterna och betygsätter dem på mitt eget vis och självklart bjuder jag med mig av mina åsikter. Eftersom jag inte kan ordningen som de kommer att spelas ikväll så skriver jag dem i min ordning, bästa bidraget högst upp!

The Moniker - Oh my god Jag blev först väldigt paff när jag såg Daniel Karlsson på scenen med en låt som jag då tyckte var så olik honom, men älskade honom i Idol 2007 så jag tyckte det var roligt att se honom. Låten är så glad och jag älskar framträdandet och alla de roliga färgerna och de överdrivna i låten som ändå känns naturlig.

Nicke Borg - Leaving home Backyard Babies har aldrig varit bättre *skratt*. Skämt. Ursnygg kille med en otroligt bra rockballad och det där sköna lugnet samtidigt som han nästan ser kriminell ut. Jag gillar detta skarpt!

Sara Varga - Spring för livet Jag gillar inte Sara men hon gör en bra, intressant och trallvänlig låt. Jag gillar hennes sätt att sjunga den, hon har verkligen skapat något eget. Dessutom är hon ruskigt snygg och det gör en hel del det också. När jag såg bidraget på tv så visste jag direkt att min man skulle älska låten och jag hade rätt.

The Playtones - The king Jag gillar låten men jag tycker inte att den är en typisk Playtones, tyvärr. Jag tycker personligen väldigt mycket om Playtones annars, men denna var lite av en besvikelse. Men en cool låt som får högerfoten att stampa lite souligt, haha.

Sanna Nielsen - I'm in love Vart har du gömt dig? Sanna som vi aldrig tidigare sett henne. Jag har inte gillat det här folkkära med henne, händerna på täcket och långbyxor på festen. Hon är cool, snygg, gör en grymt bra låt (för att vara hon) som inte liknar något hon gjort innan. Jag blir lite nöjd och hoppas att vi aldrig mer behöver se gamla tråkiga sanna. 62åriga 26åringen...

Brolle - 7 days and 7 nights Jag äääälskade Brolle. Jr i högstadiet, men han har gjort ett rejält magplask med denna låten och med hela framträdandet. Han har förlorat sin härliga sångröst, sin luffiga stil. Dansen är för perfekt, håret och kläderna sitter bra o.s.v. So nott Brolle. Nej, jag köper inte detta...

Linda Bengtzing - E de fel på mej Nu är vi nere i träsket och gräver. Hur kan man gå vidare med samma låt som man har gått vidare med 2 gånger innan? Det tycker inte jag är rätt. Jag gillade inte hennes kläder, inte hennes utstrålning och inte hennes låt. Jag står inte ut mer med sådan här musik, hoppas att alla radiokanaler i sverige låter denna låten ruttna och glömmas bort så fort som möjligt! (Jag vet om att ett ex till mig kommer köra denna låten glödhet)

Danny - In the club (the club the club) Man har tvingats höra denna låten nu ett tag i melodifestivalyran som vi haft. Duger att ha i bakgrunden när man står och diskar på jobbet eller när man befinner sig i ett annat rum, den ger de bästa bidragen lite extra skimmer.

Eric Saade - Popular Man har tvingats höra denna låten nu ett tag i melodifestivalyran som vi haft. Duger bra att ha i bakgrunden när man viker tvätten på jobbet, den ger hela ens tillvaro lite extra skimmer.

Swingfly - Me and my drum Jag vet när jag har en stund över att ladda kaffebryggaren ikväll.

Kvällen ska tillbringas med min älskade make och min bästa killkompis som dessutom är inte mindre än min gamla musiklärare (förlåt Micke, tyckte bara det var komiskt)! Det blir god mat och god dricka och godis. Det blir lite trippelfirande, min man har nämligen fått 2 skitbra erbjudande (fotosession med The Playtones och ska följa med som fotograf på turnén med John Lindberg Trio) och Micke fick med anställning för inte så länge sen. Om någon av mina favoriter vinner så ska jag dricka för att fira och om det blir någon som jag absolut inte ska vinna så ska jag dricka för att förmodligen kunna glömma, haha!

HA EN TREVLIG LÖRDAG!!!



. Fredag 11 Mars .

Då börjar min fredag såhär, va. Tack gode gud att det är sista dagen inför 3 dagaras ledighet!
Jag vaknade klockan 01.50 av att min älskade man slår sig trubbiga, hemska armbåge i min rygg. Ingen skada skedd och jag överlevde utan värre skador. Jag knuffade helt enkelt undan armen på honom. Men som det fantastiska geni som han är så tror jag inte ens att det hinner dröja 10 sekunder, då kommer den tillbaka med dubbel kraft för att hämnas min kylighet.
Jag börjar vända och vrida på mig och hör att det stormar som bara den utanför. Hunden kan inte alls bestämma sig om han ska ligga under eller ovanpå täcket, nere vid mina fötter, på min arm eller på min mage så han byter helt enkelt plats var annan minut för att slippa beslutsångest. Han låter dessutom en hel del när han inte riktigt kan sova. Han grymtar och suckar och stonkar.
Dessutom börjar man känna sig lite kissig? Men jag tänkte att "Nee, jag MÅSTE verkligen sova nu! Jag ska ju jobba imorgon..." Men hunden fortsätter med sitt, stormen lägger sig ju inte, tankarna börjar skena iväg på en massa annat och nödigheten går ju klart inte över. Så när klockan var 03.10 gav jag upp, satte istället igång en kanna kaffe och gjorde mig färdig för jobbet och satte mig vid dumburken.

Även om jag känner mig som en marshmallow så känns det faktist rätt skönt att vara uppe tidigt med tanke på att jag är en jäkla tidspessimist, jag tycker alltid att jag inte hinner med det jag ska, men det är för att jag MÅSTE fylla ut min tid med NÅGOT alltid. Inte bra...


RSS 2.0