. Söndag 31 Juli .

Jaha då vart juli snart slut och snart är det augusti, hoppas det blir fler strandbesök då, har ännu inte varit på stranden vilket är rätt så tråkigt för jag har liksom längtat efter det.
Idag är sista arbetsdagen denna helgen (har visserligen bara jobbat lördag med, men iaf), hade/har 12-21.30 både igår och idag. Veckan som kommer blir skön, jobbar då 3 dagar, 1 kväll och sedan 2 dagar ons-tors-fre. Har ju sett och hört att det ska vara fint väder nästa vecka så hoppas på det. Tänkte besöka lite vänner i veckan när man nu har det så lugnt. Kan inte fatta att jag blir mamma ledig kanske till och med om 4 månader! Känns som vi precis fått reda på att vi ska ha barn ju!
Gick som sagt in i vecka 14 igår (13+0), lider inte precis, är mest lycklig men har ont i min rygg hela tiden, det är hur jobbigt som helst att röra sig och man får ingen lust att hålla sig aktiv. Går från där bh:n möter ryggraden och strålar ner mot svanskotan och ibkand även i skinkorna och på baksidan av låren ner till knävecken. Annars inga större krämpor och jag ska egentligen inte klaga för jag misstänker att detta bara är början.

. Lördag 30 Juli .

Ansiktet hos fostret utvecklas alltmer, nu kan man tydligt se en näsrygg och att öron och ögon vandrar mot sina slutliga positioner på huvudet. En annan stor förändring är bildandet av lanugohåret som är ett fint hår som växer över hela kroppen i virvlande mönster efter hudens struktur (som senare bland annat kommer att utgöra bebisens fingeravtryck).

Lanugohåret kommer att falla av innan förlossningen och ersättas av grövre hår.

Bebisens sköldkörtel har mognat och börjar producera hormoner. Om bebisen är en pojke så bildas en prostata, och hos flickor vandrar äggstockarna ner från magen till ljumskarna.

De mjuka broskdelarna börjar nu också delvis att omvandlas till skelett. Bebisen har ögonbryn men inga ögonfransar.


Foster i graviditetsvecka 14

 


. Måndag 25 Juli .

Gick upp klockan 9 imorse efter att klockan ringt 3 ggr och hunden hade gjort några försök att väcka oss. Åkte och införskaffade oss våran barnvagn, Brio Nova, om det nu skulle visa sig att det är flera än en där inne i magen så får vi ordna det då, hur stor är chansen liksom?
Var inne i stan på Riksens ständer på inskrivning 13.30-14.30. Tog blovprover (fick dessutom sticka om!) lämnade urinprov och vägdes och hade samtal med bm. Våran bm är bara så underbar att man kan inte annat än älska denna människa! Har nu fått en tid till RUL, detta ska ske 5/9 om 6 veckor alltså och p.g.a. mitt höga BMI får jag göra glukosbelastningen redan nästa vecka (3/8 kl.8.00) vilket jag tycker är rätt skönt för det är ju en av sakerna man vill ha överstökade, manska ju egentligen göra den runt vecka 24. Fick veta idag att de uträkningarna här på nätet inte stämt med bm's då hon fick det till att förlossningen ska ske 3/2, men det är ju fortfarande på RUL som de räknar ut det sedan så jag tar en sak i taget. Har gått upp några kg under graviditeten än så länge men det tänker jag inte bry mitt lilla huvud med detta året, så det så!
Imorgon kommer overallen och andra kläder vi beställt till lillbebbe.

Älskar min man, tänk att i februari har vi en liten miniatyr av oss båda! Kan inte tänka mig att något i hela världen kan bli mer perfekt!

. Lördag 23 Juli .

Regn åska och lite mera regn... Egentligen skulle jag åkt till standen för första gången denna sommaren imorgon men det ser inte ut att bli av på grund av detta tråkiga väder. Sitter ensam hemma då gubben är på gallaj och inte ett dugg bra på TV.
Vi har satt upp oss på en ny lägenhet då vi tycker att denna är för dyr, har upptäckt att vi kan få likvärdiga lägenheter här i byn för 1000< mindre! Vill ha hus någon gång så man slipper bry sig om platsen. Men men var sak har sin tid så är det ju, jag har redan allt jag vill ha (men ett hus vore fint, haha!).

Då var första arbetsveckan genomförd och än så länge har det gått bra, man är dock van vid slappa dagar och nu börjar man märka av vad lilla krabaten där inne höjer ribban. Har en hutlöst bra graviditet än så länge (peppar, peppar) förutom att musklerna retas något oerhört! Mest problem när jag går och står. Muskelvärk ändan från där ryggen svankar (mitten på ryggen) och ner till knävecken. Ibland känner jag även av det när jag ska sova och det är jättesvårt att hitta en behaglig ställnining att sova å utan att det drar, spänner och känns obehagligt i musklerna. De slappnar helt enket aldrig av! Och vi ska inte prata om humörsvängningar, de som råkar ut för mig just nu kanske mår dåligt av det, ni ska veta hur det känns för mig när jag säger och gör saker jag annars inte skulle. När hjärnan och munnen för en alldeles egen konversation och jag själv är inte inblandad men tyvärr är det ju jag som får svara för allt. Hur jobbigt som helst...


Våran bebis väger nu 43-52 gram och mäter nu hela 6.6-7.9 cm mellan huvud och rumpa, vilket ungefär motsvarar storleken av en persika! Mer skall dock komma fram till vecka 24 kommer din bebis att gå igenom en riktig växtspurt.

Vävnaden som ska bli bebisens skelett gundläggs nu, särskilt i skallen, armar och ben. Ögonlocken möts nu och kommer inte att öppnas på nästan fyra månader. Ögonen som började på sidan av huvudet vandrar nu mot framsidan av ansiktet och sina slutliga placeringar. Vid en visuell undersökning skulle man vid den här tiden kunna skilja en pojke från en flicka då de externa könsdelarna börjat bildas. Tandanlag för alla 20 tänder är redan bildade och i halsen har stämbanden börjat att utvecklas.


Ett foster i 13e graviditetsveckan


. Måndag 18 Juli .

Äntligen är det ute för allmänheten att jag och Ragge ska ha litet i februari. Vi fick plus på stickan 29/5 (mors dag) efter att ha dragit på det i 3 dagar. Min mamma och hennes man fick veta det dagen efter, Ragges föräldrar fick veta det på hans födelsedag 13/7 och min pappa och hans sambo fick veta det den 16/7 (dagen då jag gick in i vecka 12) och när han hade fått veta det så gick jag ut med det på facebook så vet alla det. Det är skönt att inte behöva smyga med det mera och bara vara glad, glad, glad!
Nästa måndag (25/7) ska vi på inskrivningen och det är bara 5-6 veckor kvar till första ultraljudet. Tiden går förvånansvärt fort nu när man väl är van, men 4 februari är alldeles för långt iväg.

Igår var sista dagen på min 4 veckor långa semester, men jag är ledig på schemat idag och ska inte börja jobba förns imorgon kl 15 och det är rätt så skönt. I helgen har vi varit hos min pappa i Smedstorp/Tomelilla fre-mån och det har varit lugnt och mysigt.

De första byxorna till lill*n

Första bodyn (med grön/brun/turkosa ugglor på)

<3 <3 <3


. Tisdag 12 Juli .

Då har Kristianstadsdagarna hållt igång i 5 dagar och jag har bara varit på plats 2 dagar men det är ändå mer än vad jag brukar. Brukar inte åka dit, på sin höjd en gång och då brukar det inte vara roligt där, men i år har jag haft skitkul. Skulle igentligen åkt dit ikväll med Towa, Patrick och Saga men hittar ingen som kan passa hunden så det skjuts fram till torsdag förmodligen.

I lördags var jag där med arbetskamrater då en av oss hade sin möhippa (Therese). Dt började i hennes trädgård där jag, Carola, Jennie, Sanna, Iréne gömde oss då hon och hennes familj skulle komma hem från sin husvagnssemester. Vi förberedde lite, Jennie hade gjort god paj och Carola hade köpt champagne. När Therese kom hem fick hon ögonmindel och så bytte vi hennes outfit (Therese på bilden). Hon fick lite paj och en hel del champagne och cider innan i slutligen drog oss vidare till stan. Väl där så gick vi mot lilla torg och sedan tog vi av henne ögonbindeln mitt bland allt folk (då hade hon haft bindeln i 2 timmar) sedan gick vi runt på stan så att hon fick tjäna sina egna pengar med hjälp av att sälja kramar, pussar och stjärtklappar. Jag måste säga att hon gjorde ett fantastiskt jobb för hon fick ihop mycket pengar. Sedan åt vi på Ocean City (god mat, skitkass personal) och vilade benen en stund. Therese fick fortsätta arbetet då hon även skulle dricka cider i öltältet sedan fick vi henne till att springa i badbollarna i kanalen tillsammans med Sanna. Satt sedan i ölhänget på lilla torg resten av kvällen. Var en mycket rolig och mysig dag/kväll.

Igår firade min mans 26-årsdag i förväg. Han fyller egentligen imorgon men får ju ta en dag som passar alla. Vi satt först här hemma och festade och solade på balkongen och hade det allmänt härligt senare på kvällen runt 22-tiden drog vi oss in till stan för att fira vidare. Den första timmaen gick mest ut på att hitta de som hade tagit bussen in, vi åkte bil med Towa och Patrick. Väl samlade satt vi på ölhänget på lilla torg, skitmusik men det hände mycket där och det var rätt mysigt fast jag var väldigt trött. Den kvällen påminde jag mig själv varför jag aldrig åker in till stan, därför man måste åka nattbussen hem... Det var roligt när man var 16 och det var härlig stämning på bussen. Men nu är det bara en massa berusade smågluttar som bråkar och slåss. Det kan ju knappt vara roligt eller??

Idag sov vi i alla fall länge, det gjorde även hunden då han blev rastad vid halv 3 inatt. Sedan åt vi lite och sedan följde vi med Towa, Patrick och Saga till Tydingesjön i förhoppning att få ta ett dopp och äta en god glass och sola i några timmar, men istället blåste det och solen var mycket frånvarande. Efter ca 1 timmes klagande (vi töser försökte värma oss med filtar och männen värmde sig med wiskey) gav vi upp och packade ihop våra väskor. Trots att det inte var något vidare väder så var det trevligt och skönt att umgås lite ändå.

Nästa plan är att åka till Osby imorgon (tror jag?) och fira min mans födelsedag tillsammans med hans föräldrar och syskon. Jag och Towa och saga har pratat lite om blåbärsplockning på torsdag, vi får hoppas att det inte kommer något emellan och att vädret håller sig.


. Onsdag 6 Juli .

Då har snart 17 dagar av min semester gått, 13 återstår
(förrutom att de ringe in mig på midsommaraftons kväll vilket jag fortfarande är sjukt bitter för. Inte för att jag igentligen inte ville jobba utan att jag inte förstår hur man får lov att bete sig. Min arbetsgivare äger inte mig och jag har fan rätt att ha semester utan att de ska avbryta den)
Egentligen har jag inte gjort så mycket med semestern mer än att försöka träffa alla de som jag ser sällan när jag jobbar, vänner och släkt. I helgen var hos min morfar i Attorp, ett par mil norr om Borås. Det är inte ofta man ses med tanke på avståndet men man tar ju klart chansen när den dyker upp. Denna gången var jag där ensam med mamma och min man så vi hade en väldigt lugn helg och vi hann hjälpa morfar med en massa grejer som han nu slipper att göra, man måste få vila lite på ålderns höst, han blir hela 90 år till sensommaren.

Idag har jag varit och klippt mig igen, det är 4 månader sen nu så jag såg ju inte riktigt klok ut om jag får säga det själv. Nu vågar man visa sig ute igen. Är glad att jag började klippa håret kort för det är så ruggigt skönt och lättskött, på vintern drar man bara på sig en mössa!

Nu har sommaren kommit och som den svensk man är som aldrig slutar gnälla så är det lite väl varmt. För min del spelar det ingen roll, men när man bara har en liten pinscher på 3,5 kg som lider kopiöst av värmen, då bryr man sig! Han kan inte gå normalt emellanåt och har blivit helt förändrad. Vill inte kela, inte äta osv.. Han bara dricker och sover. Hoppas att värmen lugnar ner sig en aning för detta är inget kul.

RSS 2.0